Pages

Monday, January 15, 2007

Møtehelg

Fra fredag 12/1 - søndag 14/1 har vi hatt møtehelg i menigheten vår, med en Gudsmann fra Sverige som heter Johannes Amritzer. Han er evangelist og en av pastorene som tilhører en menighet som heter Harvest Center.

Lørdag ettermiddag var det ledersamling, der han brukte David i Bibelen som mal for lederskap. Han serverte 12 punkter:

  1. David hadde et talent for lederskap: det må finnes lederegenskaper i oss, og Gud må virke i oss for at vi skal være ledere. Vi kan ha mange talenter, men dersom ikke salvelsen er over talentene våre, så er det ingenting verdt.
  2. En leder må lære seg å leve med misunnelse: Saul i Bibelen ble misunnelig på David, fordi David gjorde sånn fremgang. Vi kan derfor ikke danne oss et romantisk bilde av dette med lederskap. Det er ofte en kamp.
  3. Sterke åndelige ledere må ha paktsvenner: det er viktig at vi ledere har åndelige venner (paktsvenner) rundt oss. På den måten kan vi være med å oppmuntre hverandre.
  4. Vi må aldri slutte å krige, dersom vi vil være "freshe" ledere: David falt på dette området. David var nå konge, og en dag det var krig, valgte han å sende andre ut i striden, for å selv være hjemme. Det førte til at han åpnet opp for fristelser. Det var en dame kalt Batseba som badet naken mitt på natten. David så på henne, og det endte med at han lå med henne og hun ble med barn. Poenget er at denne fristelsen hadde ikke oppstått, dersom David hadde vært i striden. Om man vil bli stående i tjenesten, må man ALDRI slutte å krige!!!
  5. Velge ledere rundt oss som er overgitt til den andre lederens arbeid: det er viktig at alle henter inspirasjon og inntrykk fra den lederen/lederskapet man tilhører. Når man tilhører et lederskap, så er det viktig at man er trofast i det arbeidet som er delegert. Står trofast på sin post!
  6. Ledere fødes i krigen: ledere må være opptatt av å krige, og å aldri gi opp. Dette har positiv effekt for resten av menigheten. Når ledere står frem som gode eksempler, så motiverer det også menigheten til det samme.
  7. Hvordan ledere utvelges: David valgte ledere ved å utfordre dem.
  8. Davids organisasjon: viktig at man organiserer etter at Gud har talt. ALDRI før!
  9. Det er når man frigjør ledere at de vokser: det er først når man frigjør ledere, at lederne kan hengi seg 100 % til arbeidet de er satt til å gjøre.
  10. Å gjøre rett sak, og å frigjøre Guds nåde: det er ikke alltid vi har lyst til å gi slipp på nye ledere. Det er så trygt å ha dem hos oss. Når vi våger å frigjøre nye ledere, så frigjøres nåde, og velsignelser faller tilbake på oss:-)
  11. Å ære og å beskytte sine fiender: ledere må strebe etter å hele tiden tilgi sine fiender.
  12. Å aldri bli en eksklusiv leder: det er viktig at ledere hele tiden er ydmyke, selv når de opplever fremgang.

Lørdag kveld preket Amritzer om hvordan man vinner seier over Goliat, dvs. omstendigheter som ser store og umulige ut. Eksempler på Goliat'er er:

- Jeg tørr ikke fortelle andre om Jesus.

- Jeg skrur av lovsangs-musikken når jeg kjører med ukristne osv.

Han la veldig trykk på at Gud kommer til å reise opp nye David'er i Norge. Den nye David - generasjonen kommer til å gå i krig på en helt ny måte, med nye våpen, ny frimodighet.

Søndag kveld preket han om åndelige fedre. Åndelige fedre er ikke avhengig av alder. Man kan være en åndelig far til personer som er eldre enn seg. Gud har lagt noe i oss, som er lagt der for at vi skal gi det videre til andre mennesker. Som åndelige fedre kan vi blant annet være opptatt av at andre mennesker kommer ut i Guds plan for sine liv.

3 comments:

Anonymous said...

Mmmmmm, ille bra pointer der ;) Jeg kopierte de til et word dokument jeg, kjekt å ha. Vi hadde også en suuuuper helg med Tom - beste noen sinne. All ære til Gud! GID!!!!

Lindalur said...

Hei Annie!

Det var så bra!Leste på bloggen din...Virka som dere hadde det sterkt også:)God is good!!!
GID:-)

cucca said...

Hejsan! Fantastisk helg verkar ni ha haft. Ja Johannes är jättebra. Gick bibelskolan där för några år sedan. God Bless//andreas cucca